At komme tilbage på sporet

Indblik fra mit virke som ergoterapeut – og hvordan jeg anvender det i mine forløb.

Det er på baggrund af mine observationer, at jeg med inspiration fra nogle ergoterapeutiske redskaber, har sammensat nogle spørgsmål, der kan guide dig frem til at finde eller genfinde dit fokus.

Spørgsmålene bliver udarbejdet individuelt. Du får selv indflydelse på, hvilke spørgsmål der virker for dig. De skal passe til det sted du er i livet lige nu. Og være de spørgsmål der lige præcis kan få dig til at ændre fokus.

Jeg har det fra mødet med en masse mennesker

Det er gennem mødet med mennesker, der var udfordret enten fordi de var syge og/eller uden arbejde, der har bekræftet mig i den “naturlov”, at når noget fylder ekstra meget i livet, er der sjældent plads til at holde fokus, på det man ellers gerne vil opnå.
Det er naturligt nok ikke der man tænker, nu skal jeg tabe 5 kg. eller træne op til en ½ maraton.

Når man møder modstand i livet, af særlig indgribende karakter, så vælter dagligdagen for de fleste. Og når man igen er ovenpå, er der mange forskellige måder at komme tilbage til udgangspunktet på.

Mennesker der dykker igen, har sværere ved at vende tilbage til deres udgangspunkt, selvom de faktisk har muligheden. Det er som om, at de har glemt deres gamle fokus. Det der var naturligt tidligere i livet, er byttet ud med andre nu lige så naturlige vaner. Nu bare vaner, der ligefrem kan gå imod det de egentligt ønskede sig allermest.

Måske du kender det, at de gode vaner bliver bytte ud med uhensigtsmæssige?

 

Tilbage